studia I i II stopnia - rekrutacja na semestr zimowy 2024/2025

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka (inżynierskie, niestacjonarne, I stopień)

Szczegóły
Kod 0842012000
Jednostka organizacyjna Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki
Kierunek studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Forma studiów niestacjonarne
Poziom kształcenia I stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Czas trwania 4 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Sekcja Rekrutacji
Biura Obsługi Studentów
Politechniki Koszalińskiej
ul. Śniadeckich 2
75-453 Koszalin
pokój 7A

godziny przyjęć:
wtorek - piątek: 10.00-14.00
telefon: 94 34 78 700
e-mail: rekrutacja@tu.koszalin.pl

Biuro Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Energetyki : 94 34 78 474
94 34 78 478
94 34 78 231
94 34 78 229
94 34 78 440
e-mail: kr-wimie@tu.koszalin.pl
Adres WWW https://tu.koszalin.pl/wimie
Wymagany dokument
  • Dokumenty równoważne świadectwu dojrzałości
  Zadaj pytanie
Tura 1 (03.06.2024 00:00 – 25.07.2024 23:59)

Nadchodzące tury w tej rekrutacji:
  • Tura 2 (29.07.2024 00:00 – 16.08.2024 23:59)
  • Tura 3 (20.08.2024 00:00 – 24.10.2024 23:59)

Jednostka prowadząca studia

Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki Politechniki Koszailńskiej

 

Sylwetka absolwenta

Absolwent kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka zdobywa wiedzę w zakresie podstawowych technologii przetwórstwa spożywczego, zasad żywienia, bezpieczeństwa żywności, inżynieryjnych aspektów realizacji produkcji żywności, ekonomiki i zasad organizacji przedsiębiorstw spożywczych. Nabywa umiejętności projektowania i wdrażania procesów technologicznych i jego elementów, prowadzenia badań żywności i oznaczeń składników produktów spożywczych, marketingu i zarządzania produktami na rynku żywnościowym. Uzyskuje kompetencje, jako specjalista w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania, organizacji produkcji i kontroli jakości żywności.

 

Przedmioty preferowane

  • język polski
  • język obcy nowożytny
  • matematyka
  • fizyka i astronomia
  • informatyka
  • geografia
  • biologia
  • chemia

 

Specjalności

  • Bezpieczeństwo żywności i żywienie człowieka 
  • Biotechnologia żywności
  • Inżynieria żywności
  • Technologia przetwórstwa ryb

Specjalności oferowane w ramach kierunków będą uruchomione w sytuacji, gdy udział zadeklaruje minimum 15 osób.

 

Zawody po studiach

  • analityk żywności - laborant
  • kierownik produkcji i utrzymania ruchu w zakładach przetwórstwa spożywczego
  • projektant opakowań do żywności
  • R&D menedżer w zakresie projektowania procesów i produktów
  • specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności
  • technolog żywienia w zakładach żywienia zbiorowego
  • technolog żywności w zakładach przetwórstwa spożywczego


Zasady przyjęć dostępne na stronie głównej rekrutacji.