studia I i II stopnia - rekrutacja na semestr zimowy 2024/2025

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka (magisterskie, stacjonarne, II stopień)

Szczegóły
Kod 0841022000
Jednostka organizacyjna Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki
Kierunek studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Forma studiów stacjonarne
Poziom kształcenia II stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Czas trwania 1,5 roku
Adres komisji rekrutacyjnej Sekcja Rekrutacji
Biura Obsługi Studentów
Politechniki Koszalińskiej
ul. Śniadeckich 2
75-453 Koszalin
pokój 7A

godziny przyjęć:
wtorek - piątek: 10.00-14.00
telefon: 94 34 78 700
e-mail: rekrutacja@tu.koszalin.pl

Biuro Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Energetyki : 94 34 78 474
94 34 78 478
94 34 78 231
94 34 78 229
94 34 78 440
e-mail: kr-wimie@tu.koszalin.pl
Adres WWW https://tu.koszalin.pl/wimie
Wymagany dokument
  • Dyplomy inżyniera
  Zadaj pytanie
Tura 3 (20.08.2024 00:00 – 24.10.2024 23:59)

(pokaż minione tury)

Jednostka prowadząca studia

Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki Politechniki Koszailńskiej

 

Sylwetka absolwenta

Kierunek ten umożliwia kształcenie w specyficznym otoczeniu Wydział Mechanicznego specjalistów o unikalnych umiejętnościach, którzy potrafią łączyć nowoczesną wiedzę i umiejętności w zakresie inżynierii przetwarzania żywności z wiedzą i umiejętnościami typowo technologicznymi. Zasadniczym celem kształcenia na tym kierunku jest wykształcenie specjalisty magistra inżyniera dla potrzeb przedsiębiorstw przetwórstwa spożywczego działającego w warunkach gospodarki rynkowej, który potrafiłby łączyć wiedzę inżynierską z wiedzą z zakresu technologii produkcji żywności, towaroznawstwa i bezpieczeństwa produkcji żywności. Absolwenci tego kierunku będą przygotowani do rozpoczęcia indywidualnej działalności gospodarczej w zakresie przetwarzania żywności i żywienia człowieka.

 

Specjalności

  • Organizacja produkcji i bezpieczeństwo żywności
  • Towaroznawstwo produktów i techniki opakowaniowe
  • Gastronomia z elementami dietetyki
  • Projektowanie produktów akwakultury

Specjalności oferowane w ramach kierunków będą uruchomione w sytuacji, gdy udział zadeklaruje minimum 15 osób. W planie studiów II stopnia kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka przewidziano obieralne moduły specjalnościowe wchodzące w skład specjalności.

 

Zawody po studiach

  • analityk żywności - laborant
  • kierownik produkcji i utrzymania ruchu w zakładach przetwórstwa spożywczego
  • projektant opakowań do żywności
  • R&D menedżer w zakresie projektowania procesów i produktów
  • specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności
  • technolog żywienia w zakładach żywienia zbiorowego
  • technolog żywności w zakładach przetwórstwa spożywczego


Zasady przyjęć dostępne na stronie głównej rekrutacji.