studia I i II stopnia - rekrutacja na semestr zimowy 2024/2025

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka (magisterskie, niestacjonarne, II stopień)

Szczegóły
Kod 0842022000
Jednostka organizacyjna Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki
Kierunek studiów Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Forma studiów niestacjonarne
Poziom kształcenia II stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Czas trwania 2 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Sekcja Rekrutacji
Biura Obsługi Studentów
Politechniki Koszalińskiej
ul. Śniadeckich 2
75-453 Koszalin
pokój 7A

godziny przyjęć:
wtorek - piątek: 10.00-14.00
telefon: 94 34 78 700
e-mail: rekrutacja@tu.koszalin.pl

Biuro Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Energetyki : 94 34 78 474
94 34 78 478
94 34 78 231
94 34 78 229
94 34 78 440
e-mail: kr-wimie@tu.koszalin.pl
Adres WWW https://tu.koszalin.pl/wimie
Wymagany dokument
  • Dyplomy inżyniera
  Zadaj pytanie
Tura 3 (20.08.2024 00:00 – 24.10.2024 23:59)

(pokaż minione tury)

Jednostka prowadząca studia

Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki Politechniki Koszailńskiej

 

Sylwetka absolwenta

Kierunek ten umożliwia kształcenie w specyficznym otoczeniu Wydział Mechanicznego specjalistów o unikalnych umiejętnościach, którzy potrafią łączyć nowoczesną wiedzę i umiejętności w zakresie inżynierii przetwarzania żywności z wiedzą i umiejętnościami typowo technologicznymi. Zasadniczym celem kształcenia na tym kierunku jest wykształcenie specjalisty magistra inżyniera dla potrzeb przedsiębiorstw przetwórstwa spożywczego działającego w warunkach gospodarki rynkowej, który potrafiłby łączyć wiedzę inżynierską z wiedzą z zakresu technologii produkcji żywności, towaroznawstwa i bezpieczeństwa produkcji żywności. Absolwenci tego kierunku będą przygotowani do rozpoczęcia indywidualnej działalności gospodarczej w zakresie przetwarzania żywności i żywienia człowieka.

 

Specjalności

  • Organizacja produkcji i bezpieczeństwo żywności
  • Towaroznawstwo produktów i techniki opakowaniowe
  • Gastronomia z elementami dietetyki
  • Projektowanie produktów akwakultury

Specjalności oferowane w ramach kierunków będą uruchomione w sytuacji, gdy udział zadeklaruje minimum 15 osób. W planie studiów II stopnia kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka przewidziano obieralne moduły specjalnościowe wchodzące w skład specjalności.

 

Zawody po studiach

  • analityk żywności - laborant
  • kierownik produkcji i utrzymania ruchu w zakładach przetwórstwa spożywczego
  • projektant opakowań do żywności
  • R&D menedżer w zakresie projektowania procesów i produktów
  • specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności
  • technolog żywienia w zakładach żywienia zbiorowego
  • technolog żywności w zakładach przetwórstwa spożywczego


Zasady przyjęć dostępne na stronie głównej rekrutacji.